Miss representation

(Skjermdump fra Miss representation på Netflix)

Miss representation ble lansert i 2011, og er en dokumentarfilm produsert og regissert av Jennifser Siebel Newsom og Kimberlee Acquaro. Den tar for seg hvordan kjønn, kvinnerollen spesielt, blir fremstilt i ulike medier, og hvordan det kan påvirke den sosiale fremstillingen av hunkjønnet i blant samfunssmessige og økonomiske sammenhenger.

Flere kvinner med bakgrunn i media blir intervjuet om hvilket syn de fikk på seg i industrien. Blant annet blir kvinner sparket når de når en viss alder, og blir erstattet med en yngre kvinne. Mannen der i mot får beholde jobben til han er pensjonist.

Dokumentaren gjorde en god jobb med å vise et aktuelt problem, uten å rette en finger mot “typisk mannfolk” holdningen. Den tok for seg rett og slett at menn er det dominerende kjønnet i media, og det har konsekvenser med seksuelle diskrimineringer mot kvinnekjønnet. I tillegg viser den hvordan hankjønnet skal vokse opp med stereotypiske holdninger, som igjen fører til et snevert syn på virkeligheten.

Jeg vil anbefale denne filmen til unge jenter og kvinner, samt gutter og menn som prøver å forstå hvordan fremstilling av menn og kvinner i media kan føre til en verden med sjåvinistiske holdninger.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s