Cold case JFK

(Skjermdump fra Cold case JFK på Netflix)

Cold Case JFK er egentlig en episode av en amerikansk tv-serie, men ligger ute som dokumentarfilm på Netflix. Den er regissert av Rushmore DeNooyer, og lansert i 2013. Dokumentaren stiller spørsmål rundt om JFK ble skutt av én mann eller flere, hvorfor ble drapsmannen selv drept, og om “one-bullet-theory” holder vann med dagens etterforskningsteknikker.

På en side har vi de som tror på konspirasjonsteorien og drar frem flere argumenter om forspilt bevis og manglende kunnskap fra den tids etterforskere, og på den andre siden har vi vitenskapsmenn som tar opp saken for å se om dagens teknologi kan gjøre funn som ikke ble sett på 60-tallet. I tillegg har vi en helt vanlig far og sønn som vil prøve å rekonstruere skuddet som drap president Kennedy for å se om argumentene for “one-bullet-theroy” er vanntett. Denne teorien går ut på at JFK og Connally ble skutt med samme kule, hvor den først gikk gjennom halsen til JFK, deretter gjennom ryggen, handen og låret til Connally.

Dette var en spennende dokumentar som jeg ser for meg kunne blitt brukt som pensum-materiale i videregående historiefag. Jeg kunne ikke selv hele historien om JFK, men følte jeg lærte både om den historiske dagen i Dallas, og hvordan en kule kan endre retning avhengig av motstand og materiale den treffer, i det den forlater hylsteret. En veldig lærerik dokumentar med mange interessante synspunkter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s