Captive for 18 years

(Skjermdump fra Captive for 18 years på Netflix)

“Captive for 18 years” er en krimdokumentar på 48 minutter som er regissert av Nick London. Dokumentarfilmen ble lansert 1.oktober 2009, og tar for seg Jaycee Dugard, en jente som var 11 år gammel da hun ble kidnappet av sexforbryteren Phillip Garrido og konen hans Nancy, da hun var på vei til skolebussen. Først etter 18 år fant politiet henne.

Stefaren til Jaycee er selve hovedpersonen under intervjuene i dokumentarfilmen, støttet opp av Jaycees venner og rektor. Han var den siste som så henne før bortføringen, og ble derfor ansett som hovedmistenkt av politiet, til tross for den detaljerte beskrivelsen han ga av bilen som bortførte Jaycee. I intervjuene snakker de mye om hvordan personligheten til Jaycee var før hun ble bortført, og hvordan hun og moren hennes var mer som søstre enn mor og datter. Vi får se flere klipp fra tidligere intervju med moren hvor hun gråter og ber om at Jaycee må komme hjem. Vi får se tidlig i filmen hvem kidnapperne er. Vi får innblikk i Phillip Garridos liv og hans tidligere kriminelle rulleblad. Han ble anklaget for å ha voldtatt en 14-år gammel jente, men saken ble henlagt da jenta ikke ville vitne mot han. Han kidnappet og voldtok Katherine Callaway, og ble dømt til 50 års fengsel. Likevel sonet han bare 10 år av straffen, og flyttet til Antioch til foreldrenes hus og holdt Jaycee som sin sexslave i 18 år.

Jeg fikk vondt i sjelen av å høre på intervjuet med stefaren til Jaycee. Ikke bare ble jenta han anså som sin datter bortført, men han ble også hovedmistenkt i saken og måtte gå gjennom flere forhør og løgndetektortester.

Filmen var godt klippet med gode kilder. Den har en god spenningskurve, og bruken av gamle videoklipp forsterket hele budskapet, og det var lettere å engasjere seg i filmen når man fikk kjennskap til hvordan Jaycee var før og etter bortføringen. Dette er en gripende historie hvor du sitter igjen med spørsmål om hvordan noe sånt kan skje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s